Premi de recerca d’AMIC sobre nous models de negoci per al periodisme de proximitat

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 25/03/2015.-  L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) convoca un premi de recerca en Nous Models de Negoci per a empreses de Periodisme de Proximitat, amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i el patrocini de Banc Sabadell.

Dirigida a docents, investigadors i estudiants de doctorat de les Facultats de Ciències de la Comunicació dels territoris de parla catalana, la convocatòria està destinada a analitzar qualsevol qüestió relacionada amb els models de negoci de les empreses de mitjans de proximitat en totes les seves vessants, però sempre amb la inclusió dels mitjans digitals i la premsa de proximitat, gratuïta o de pagament.

El jurat valorarà especialment els enfocaments i les temàtiques més innovadores:

-Anàlisi estratègica de l’edició, des de la confecció d’un mitjà fins a la producció del mateix, siga imprès, en línia o en qualsevol altre difusió.
-Anàlisi dels criteris i habilitats per editar i produir informació tant per la banda de les rutines de producció de l’emissor com de les característiques dels targets receptors.
-Innovació i emprenedoria en l’empresa de comunicació: emprendre nous projectes d’informació des d’una organització o de forma autònoma que siguen una aportació innovadora a la societat.
-Anàlisi dels mercats de comunicació: entendre els canvis en els mercats, les sensibilitats culturals del país i les tecnologies de la comunicació que tenen relació amb la feina de casa i el periodisme de proximitat.

El periode per presentar projectes finalitza el 31 de maig.