La Universitat Autònoma de Barcelona guanya l’XI Lliga de Debat Universitari

Salt, Castelló de la Plana, Palma.- 27/04/2014.- La Factoria Cultural Coma-cros, seu de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) a Salt (el Gironès) ha acollit avui divendres la fase decisiva de l’onzena edició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives d’Universitats, que s’ha desenvolupat des de dilluns 23 de març en torn al tema «Una societat avançada i complexa com la nostra, podria funcionar eficientment amb una economia basada principalment en intercanvis no monetaris?». L’equip de la Universitat Autònoma de Barcelona s’ha imposat a la final al de la Universitat d’Alacant i ha guanyat el premi Generació BS Talent Universitari Fundació Banc Sabadell, en una competició que ha comptat amb el suport de la Fundació Banc Sabadell i de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya,

Els membres de l’equip campió han estat Raquel Chasserot Villagrasa (capitana), Javier Martínez Domingo, Jaume Anastasio Mirasol i Jordi Farnés Agramunt. En el cas de Chasserot i Farnés, repeteixen victòria, perquè ja van ser integrants de l’equip de la UAB que va obtenir la victoria l’any 2013. Al seu torn, l’equip subcampió ha estat integrat per Miquel Esplà Gomis (capità), Jesús Àngel Velasco Pastor, Úrsula Vacalebri Lloret, Raquel Simó Escrivà, Bárbara Frases Rojas i Maria José Domènech Sempere.

L’equip guanyador ha rebut un xec per valor de 2.500 € i el subcampió, un altre de 1.200 €. A més, Raquel Chasserot (UAB) ha estat designada millor oradora de la competició i ha rebut un premi de 300 €. Al seu torn, l’equip de la Universitat Jaume I ha estat triat com a millor grup per la resta de participants.


El jurat de d’honor de la final ha estat presidit per Josep Anton Planell, vicepresident III de la Xarxa Vives i rector de la UOC, qui ha estat acompanyat per Joan Viñas, vicepresident II de la Xarxa, a més dels caps de jutges de la competició, Pere Miquel Campos i Pere Rostoll.

El rector Planell ha destacat que «recursos vells com l’oratòria, adaptats als nous formats, continuen sent molt efectius» i ha afegit que «el seu domini és imprescriptible i imprescindible per al futur professional».

65 alumnes de 13 universitats (Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Ramon Llull, Rovira i Virgili i Vic-Central de Catalunya) han participat en aquesta competició, que té l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants de les universitats de la Xarxa, a través del debat sobre un tema polèmic i d’actualitat. Alguns dels equips van ser triats en fases prèvies a les seues universitats d’origen, que han comptat amb la participació de més de 400 alumnes.
La competició s’ha pogut seguir en directe a través de www.vives.org i a Twitter, a través de les etiquetes #lligadedebat i #SaltÉsDiàleg.

II Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

D’altra banda, aquesta vesprada i demà dissabte tindrà lloc, també a Salt, la fase final de la II Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, amb els equips que han superat les fases locals realitzades a 9 universitats de la regió Vives: IES Celestí Bellera (UAB), IES Ramon Muntaner (UdG), Jesuïtes Col·legi Claver (UdL), Escola Virolai (UPF), IES Joan Baptista Porcar (UJI), IES Abastos (UV), Liceu Compte de Foix (UdA), IES Serra Mariola (UA) i IES Taradell (UVic-UCC).

Sota l’organització de la Xarxa amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i de la Federació Escola Valenciana al País Valencià, la competició ha comptat amb la participació de més de 400 estudiants de 4t d’ESO i Batxillerat. Aquesta Lliga també s’emet en viu a través de www.vives.org i es pot seguir a Twitter amb les mateixes etiquetes que la competició interuniversitària.