L’Escola Virolai guanya la II Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

Salt, Castelló de la Plana, Palma.- 29/04/2015.- La Factoria Cultural Coma-cros, seu de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) a Salt (el Gironès) ha acollit divendres 27 i dissabte 28 la fase final de la II Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat en torn al tema «Els diners fan la felicitat?». L’equip de l’Escola Virolai de Barcelona, representant de la Universitat Pompeu Fabra, s’ha imposat a la final al de l’IES Celestí Bellera de Granollers, representant de la Universitat Autònoma de Barcelona, en una competició que ha comptat amb el suport de la Generalitat de CatalunyaMés de 400 alumnes de 4t d’ESO i de Batxillerat d’arreu dels territoris de parla catalana han participat en els darrers mesos a les fases locals de les quals han sorgit els equips participants en aquesta fase final.
 
Els membres de l’equip campió han estat Benet Martín González (coordinador), David Bros Campillo, Rajae Bendahmane, Oriol Teixidó Moreno, Adrià Hernández Pineda i Josep Adolf Martí Bouis. Al seu torn, l’equip subcampió ha estat integrat per Josep Maria Junqueras Pujadas (coordinador), Paula Sánchez Álvarez, Júlia Ruiz Quintana, Queralt Girban Cabanas i Guillem Ulldemolins Jornet. A més, Sara Romero Orts (IES Serra de Mariola) ha estat designada millor oradora de la competició.

Tots els equips participants han rebut un trofeu en reconeixement com a guanyadors de les 9 fases locals organitzades per universitats de la Xarxa Vives: 
IES Celestí Bellera (UAB), IES Ramon Muntaner (UdG), Jesuïtes Col·legi Claver (UdL), Escola Virolai (UPF), IES Joan Baptista Porcar (UJI), IES Abastos (UV), Liceu Compte de Foix (UdA), IES Serra Mariola (UA) i IES Taradell (UVic-UCC).

El jurat de d’honor de la final ha estat compost per Marta Aymerich, vicerectora de Planificació Estratègica i Recerca de la UOC; Joan Viñas, vicepresident II de la Xarxa; Josep Polanco, en representació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Ismael Vicedo, en representació d’Escola Valenciana; Robert Fàbregas, tinent d’alcalde de Salt, i l’escriptor Josep Maria Fonalleras, a més dels caps de jutges de la competició, Pere Miquel Campos i Pere Rostoll.

En l’acte de cloenda de la competició, Marta Aymerich ha recordat que «el món professional necessita persones formades en aquestes capacitats», mentre que Joan Viñas ha afegit que «cal fomentar l’ús rigorós de les llengües en l’àmbit acadèmic, i per això fomentem aquesta competició». Al seu torn, Ismael Vicedo ha recalcat que «la Lliga és un model de l’escola que volem, de l’escola que defensem a Escola Valenciana», mentre que Josep Maria Fonalleras ha recordat que «instruir, agradar, commoure i convèncer continuen sent les claus d’un bon discurs».
La competició s’ha pogut seguir en directe a través de www.vives.org i a Twitter, a través de les etiquetes #lligadedebat i #SaltÉsDiàleg.