El II Campionat Universitari de Carreres d’Orientació pren com a marc l’Alta Cerdanya

Perpinyà, Castelló de la Plana, Barcelona.- 07/04/2015.-  El II Campionat de Carreres d’Orientació de la Xarxa Vives, organitzat per la Universitat de Perpinyà Via Domitia, aproparà als participants a les viles de Sainte-Léocadie i Font Romeu, ubicades a l’Alta Cerdanya, cor del Pirineu Oriental. La competició tindrà lloc entre dijous 9 i divendres 10 i es podrà seguir a través de Twitter amb l’etiqueta #esportVives.

La zona, característica pels seus paissatges de muntanya, és un indret d’elevat interès esportiu, atès que s’hi troba la seu del CNEA de Font Romeu, centre de referència en matèria d’entrenament d’esportistes d’alt nivell especialitzat en disciplines com l’escalada, la cursa d’orientació i les diferents modalitats d’esports de neu.

És destacable l’especial atractiu ecològic del que gaudeix aquesta zona, fruit del microclima existent en la regió, constantment alimentada per plujes provinents de la propera mediterrània. Els cims, entre ells alguns amb alçades superiors als 2.000 metres, constrasten amb les suaus valls, poblades per petites villes i on abunden els cultius frutals, com la vinya i el préssec.

Els participants i assistents a l’esdeveniment podran, a més, ser testimonis de la riquesa patrimonial i cultural de la zona, testimoni del pas del segles i amb indrets tals com la vila fortificada de Vilafranca de Conflent, el monestir de Sant Miquel de Cuixà o l’abadia de Sant Martí del Canigó.

La bellesa del paissatge portà a nombrosos artistes, tals com André Derain, Henri Matisse o Pablo Picasso a fer-ne de la regió la seva residència, recercant la inspiració que aquest marc incomparable els proporcionava, d’altres, com Pau Casals, en begueren de l’essència per crear algunes de les seues més belles obres.

Amb esdeveniments com aquest, la Xarxa Vives agermana els territoris de parla catalana no sols a nivell universitari, si no que s’endinsa en la història i la societat de tota la regió Vives.