La professora Cristina Font s’incorpora al projecte Fisiàfrica

Vic.- 26/05/2015.- Cristina Font, professora de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, arribarà avui dimarts 26 a Serekunda (Gàmbia) per impartir una assignatura sobre agents físics en fisioteràpia («Physical Agents in Phisiotherapy») en el curs de formació de fisioterapeutes que es desenvolupa actualment a la Universitat de Gàmbia, en el marc del programa Fisiàfrica.

Font explica que l’oportunitat de «formar futurs fisioterapeutes que puguin ajudar a la població, que ara no té accés a aquest tipus de professionals» és la principal inquietud que l’ha portat a embarcar-se en aquest projecte, on participen diverses universitats de la Xarxa Vives.

La professora Font serà la primera de l’equip docent de la UVic-UCC en participar a Fisiàfrica. El projecte aporta formació en fisioteràpia a Gàmbia des de 2014 (i a Moçambic des de març de 2015) amb l’objectiu de formar una comunitat mèdica capaç d’atendre les necessitats d’ambdós països, fomentant la productivitat i la qualitat de vida de les respectives poblacions, tot reduïnt les limitacions funcionals generades a causa de malalties o traumatismes.