Un pas cap a la unitat en la certificació de coneixements de llengua

Alacant, Barcelona, Palma.- 30/09/2015.- La Universitat d’Alacant va acollir el passat 23 de setembre la constitució de la CIEACOVA, la comissió interuniversitària valenciana que coordina les certificacions en valencià entre totes les universitats valencianes. A la reunió es van incorporar els representants de les universitats privades del País Valencià, després de l’acord amb la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV). Aquesta comissió ha de determinar les homologacions de certificacions de coneixements de català per part d’aquestes universitats, de manera coherent amb la resta d’institucions universitàries del territori.

D’altra banda, l’endemà -dijous 24- es van presentar a València les línies d’actuació de la nova Direcció General de Política Lingüística del Govern valencià, a càrrec de Rubén Trenzano. Durant la presentació, el director general va posar especial èmfasi en la importància de la col·laboracio amb les institucions i entitats vinculades a la promoció i normalització de la llengua, com la Xarxa Vives d’Universitats.