Èxit del VI Curs de didàctica de la llengua a Vinaròs i Morella

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 18/10/2015.- La Biblioteca Municipal de l’Ajuntament de Vinaròs i l’Ajuntament de Morella han acollit aquest cap de setmana el VI Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, organitzat per l’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats. El curs ha tingut lloc entre Vinaròs i Morella, amb la col·laboració dels dos ajuntaments amfitrions.

La sisena edició del curs (vegeu el programa) es va tancar de manera oficial ahir dissabte amb una sessió de cloenda que va comptar amb la intervenció de l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés; el cap de l’àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Josep-Anton Fernàndez; la secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó; i el secretari executiu de la Xarxa Vives, Ignasi Casadesús. Aquest matí de diumenge, els participants al curs han gaudit d’una visita guiada per la vila de Morella.

Adreçat a llicenciats i graduats en Filologia, preferentment en Filologia Catalana, Traducció i Humanitats i a estudiants del darrer any de grau d’aquestes titulacions, l’objectiu del curs és contribuir a la formació de futurs professors per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior. En aquesta sisena edició del curs, un any més, s’han omplert totes les places disponibles (40) i la demanda ha superat àmpliament l’oferta. D’aquesta manera, 240 alumnes han participat en les sis primeres edicions d’aquesta iniciativa formativa.

Pel que fa impresions de participants, Verònica Cantó destacava la dificultat que ha suposat portar aquest projecte endavant però, ressalta el gran èxit assolit any rere any i el valor pedagògic per als docent que suposa entrar en contacte amb estudiatat estranger.

Ignasi Casadesús va destacar el paper del Pla de Política Lingüística de la Xarxa Vives i el seu reconeixement per part d’entitats com escola valenciana, fent especial menció al a voluntat de la Xarxa per mantenir una col·laboració de caire institucinoal amb les entitats implicades.

L’alcalde Ripollés va aprofitar l’ocasió per fer una menció al periodista i dramaturg Francesc de Paula Bruguera, per la seua mort recent.