Cap a la Lliga de Debat Universitària 2016

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 28/10/2015.- Amb el curs acadèmic encetat a setembre, és temps de debat. Algunes de les universitats de la regió Vives comencen a preparar el camí cap a la major competició dialèctica en llengua catalana: la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives, la dotzena edició de la qual tindrà lloc a la Universitat Politècnica de València entre els dies 25 i 29 del pròxim mes d’abril.

En aquesta nova edició, els i les estudiants que participaran en representació de les seues universitats, hauran d’argumentar al voltant de la qüestió «Cal demostrar uns mínims coneixements polítics per a tenir dret a vot?».

En els debats, configurats per exposar i rebatre arguments, demostrar les habilitats d’oratòria i fer preguntes a l’equip contrari, caldrà dominar les posicions a favor i en contra respecte de la qüestió plantejada, atès que els equips no sabran quina postura els correspon defensar fins pocs minuts abans de començar cada debat.

L’edició anterior va tenir lloc a la seu de Salt de la Universitat Oberta de Catalunya i va comptar amb 13 equips participants. Fins al 20 de novembre, les universitats poden confirmar la seua participació a la competició.