La Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives prepara novetats per a 2016

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 09/12/2015.- La Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives (BVJLV) prepara un seguit de novetats per a l’any 2016, amb canvis que ampliaran el ventall d’opcions a l’abast dels seus visitants. La Biblioteca té com a objectius aprofitar, potenciar i difondre els fons digitalitzats existents a la xarxa, i proposar i fer efectiva l’edició digital de les obres més representatives de la cultura catalana, valenciana i balear.

En primer lloc, la BVJLV actualitzarà i adaptarà l’arquitectura tecnològica dels seus webs dedicats a la literatura catalana de cara a l’any vinent. D’altra banda, es preveu la inauguració d’un espai dedicat al poeta i gramàtic valencià Carles Salvador, així com la incorporació de nous continguts vinculats a literaris del nivell del Joan Roís de Corella o el poeta Ausiàs March. En eixe context, també s’adaptaran els webs dedicats a autors com Ramon Llull o Enric Valor, i d’altres més genèrics que giren al voltant de la Historiografia a la Corona d’Aragó, la Biblioteca Dramàtica Valenciana o la Biblioteca de Catalunya.

Pel que fa a l’Hemeroteca, incrementarà el seu catàleg amb la incorporació de nous números de Serra d’Or y Caplletra, i experimentarà la normalització de formats, a través de la revisió dels catàlegs de revistes antigues. A més a més, la Biblioteca importarà el nou catàleg de la Universitat de València.

Aquestes novetats beneficiaran al catàleg virtual en un augment del fons bibliogràfic del que disposa actualment i mantindran la línia de la BVJLV, que, amb la suma dels registres bibliogràfics propis i d’institucions i entitats vinculades amb la Xarxa Vives d’Universitats, no ha deixat de crèixer en volum, contingut i nivell de consulta des dels seus inicis.