L’assetjament, protagonista a la Trobada Fòrum Vives d’Igualtat de Gènere a la UPV

València, Barcelona, Palma.- 10/12/2015.- La Universitat Politècnica de València (UPV) acull des d’avui dijous 10 i fins demà divendres 11 de desembre una nova Trobada Fòrum Vives d’Igualtat de Gènere de la Xarxa Vives d’Universitats.

En relació amb l’assetjament sexual i per raó de gènere a la comunitat universitària, les universitats de la Xarxa Vives responen amb l’organització d’aquestes jornades que tenen com a objectiu treballar en comú per a recercar estratègies de prevenció, actuació i correcció d’aquestes violències. El programa inclou la participació d’experts provinents de diferents universitats de la Xarxa Vives.

La trobada ha estat inaugurada aquest matí en un acte que ha comptat amb la participació d’Isabel Lozano Lázaro, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València i Rosa Puchades Pla, vicerectora de Responsabilitat Social, Cooperació i Esport de la Universitat Politècnica de València.

Durant la jornada, Paz Lloria Garcia (Universitat de València) ha parlat sobre «Assetjament sexual i assetjament per raó de sexe a través de les xarxes socials», mentre que Trinidad Donoso Vázquez, delegada del rector de la Universitat de Barcelona (UB) per a la Igualtat de Gènere ha dissertat sobre «El projecte de voluntariat en violència de gènere de la Universitat de Barcelona». Entre altres ponències, Marta Juncadella Fortuny, responsable de la Unitat d’Assessorament Lingüístic i Terminologia dels Serveis Lingüístics de la UB, ha desenvolupat la intervenció «Reflexió sobre els buits de pautes en la comunicació dins l’àmbit universitari», mentre que Tània Verge Mestre, del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Popmpeu Fabra i delegada per a les Polítiques d’Igualtat del Vicerectorat de Responsabilitat Social i Promoció, ha presentat el protocol en matèria de violències masclistes d’aplicació al col·lectiu d’estudiants de la Universitat Pompeu Fabra.

Demà dia 11, el programa arranca amb la conferència «La detecció i avaluació d’indicis davant possibles situacions d’assetjament sexual i assetjament per raó de sexe», a càrrec de Pedro Gil-Monte, director de la Unitat de Reserca Psicosocial de la Conducta Organitzacional de la UV.

A continuació, els participants hi debatran per determinar propostes per a la següent reunió i es presentaran les conclusions de la trobada.

La cloenda anirà a càrrec del vicepresident III de la Xarxa Vives i rector de la UPV, Francisco J. Mora Mas, qui tancarà les jornades juntament amb Josefina Bueno Alonso, directora general d’Universitats de la Generalitat Valenciana.

Vegeu el programa sencer en PDF.