Barcelona, seu d’una exposició artística de la UIB sobre Ramon Llull

Palma, Castelló de la Plana, Barcelona.- 22/01/2016.- Amb motiu de la conmemoració dels 700 anys de la mort de Ramón Llull, la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha organitzat L’art de L’Art de Ramon Llull, una exposició artística itinerant, formada per una sèrie de reinterpretacions de la figura de l’escriptor mallorquí.

La mostra, que ja s’ha pogut gaudir a diferents espais del campus de la UIB, eixirà per primera vegada de les Illes i es traslladarà a Barcelona el proper 28 de febrer, on està prevista la seua inauguració al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT). L’equipament, que es troba organitzant el Cap de setmana de les Illes Foguerons en el marc del Festival Tradicionàrius 2016, s’ha interessat en l’exposició i ha cedit el seu centre com a seu de la mostra.

Des de la UIB, expliquen que el projecte «és una mostra de 10 artistes nascuts a les Illes a partir de 1978, l’any de creació de la Universitat, i que han tingut algun tipus de relació formativa amb la UIB», i el defineixen com una «oportunitat de conèixer Ramon Llull d’una manera original, senzilla i planera».

L’acte d’inauguració de les obres a Barcelona comptarà amb diferents parlaments d’entitats de relleu en l’àmbit, com una vicerectora de la UIB, el creador del CAT, Jordi Fàbregas, Toni Corrents, com a Foguerons, i el comissari de l’exposició, Antoni Torres. A continuació, hi haurà un tast gastronòmic, glosats i cant.