Les universitats, compromeses amb el corredor mediterrani

FVcorredor_rostresBO

València, Barcelona, Palma.- 03/02/2016.- Les universitats de la Xarxa Vives han manifestat en els últims anys de manera reiterada el seu suport al corredor mediterrani com a eix clau per al desenvolupament econòmic i social dels territoris de parla catalana. En aquest sentit, per exemple, durant els anys 2011 i 2012 la Xarxa Vives va emetre sengles comunicats en defensa del corredor com a eix proritari de les xarxes europees de transport. En un d’ells, emès el 15 de març de 2012, i davant una proposta del Ministeri de Foment espanyol per incorporar el corredor central a les xarxes europees, les universitats van reiterar el seu «compromís» amb la infraestructura litoral.

Aquest suport es veurà de nou reflectit al Fòrum Vives El corredor mediterrani, eix d’oportunitats (vegeu el programa), que tindrà lloc el pròxim 12 de febrer a la Universitat Politècnica de València (UPV). La jornada reinvidicarà la importància de la infraestructura per a l’arc mediterrani i oferirà un espai d’anàlisi de la qüestió a representants d’entitats i agents socials, econòmics, empresarials i universitaris dels territoris implicats. El període d’inscripció està obert fins al pròxim 9 de febrer.

El Fòrum serà obert pel president de la Xarxa Vives d’Universitats i rector de la UPV, Francisco J. Mora, juntament amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. A continuació, el secretari autonòmic d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, compartirà una taula rodona sobre El corredor mediterrani i el territori en xarxa. Urgències i oportunitats amb el president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, juntament amb el gerent de Logística de Ford Espanya, Luis Rafecas; el responsable del hub del sud d’Europa de l’empresa Basf, i el catedràtic i professor del Departament d’Enginyeria i Infraestructura dels Transports de la UPV, José Vicente Colomer. El debat serà moderat pel rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet.

La Xarxa Vives d’Universitats vertebra el corredor mediterrani del coneixement, amb l’objectiu de contribuir al procés de construcció i de desenvolupament econòmic i social d’aquesta regió transfronterera de l’Europa Mediterrània.