La Xarxa Vives expressa el seu condol pel traspàs de Muriel Casals

El Consell General de la Xarxa Vives, compost pels rectors de 21 universitats de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Catalunya del Nord, Andorra i Sardenya, manifestem el nostre condol pel traspàs de la professora i economista Muriel Casals i Couturier.

Vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de 2002 a 2005, Casals va representar la UAB a la Comissió Permanent de la Xarxa Vives entre els anys 2002 i 2009. Així mateix, en diferents períodes també va formar part de les comissions de treball de Publicacions, de Coordinació d’Activitats d’Estiu i del programa DRAC d’ajuts a la mobilitat.

Al llarg de la seua vida, la intensa tasca acadèmica de Muriel Casals va formar part del seu compromís inequívoc amb la cultura catalana, i la seua generositat va impregnar una activitat incansable, tant en l’àmbit universitari com en els camps social i polític. De caràcter afable, va defendre sempre les seues conviccions des de la fermesa, amb una integritat i un tarannà humil que van convertir-la en un referent indiscutible.

El traspàs de Muriel Casals s’ha produït avui, 14 de febrer, a la ciutat de Barcelona.

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma, 14 de febrer de 2016