Aposta pel coneixement i la innovació

La Universitat Autònoma de Barcelona és un Campus d’Excel·lència Internacional. Les seues 263 hectàrees, ubicades a Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), en un entorn natural de gran bellesa, organitzat i confortable, estan preparades per a la vida universitària amb tot tipus de serveis i una gran varietat d’oferta cultural. S’integra, a més, dins d’un del pols de desenvolupament industrial i tecnològic de l’Europa mediterrània, molt ben connectat amb el centre de Barcelona mitjançant transport públic.

La UAB és una universitat líder que es troba entre les 200 millors universitats del món, segons el QS World University Ranking 2014. Compta amb potents centres d’investigació que atrauen estudiants i docents de tot el món. Una universitat oberta a persones en totes les disciplines amb una comunitat universitària vibrant, multicultural i d’esperit internacional.

En la UAB imparteixen docència més de 3.600 professors a un col·lectiu d’uns 40.000 estudiants de grau i postgrau. Es tracta d’una docència de qualitat en els àmbits social, humanístic, científic, tecnològic i de la salut, que es fa a 13 facultats i escoles. Precisament, aquesta pluridisciplinarietat del campus és un dels seus motors d’excel·lència. La qualitat docent es tradueix en una taxa d’inserció laboral que oscil·la entre el 90% y el 100% en quasi totes les titulacions, i es manté en programes de doctorat, 27 dels quals tenen menció cap a l’excel·lència.

Més del 40% dels estudiants de postgrau i un alt percentatge del professorat vénen de l’estranger: des de investigadors postdoctorals a catedràtics. Aquesta diversitat d’orígens enriqueix la comunitat acadèmica, investigadora i cultural de la UAB. En un mateix espai conviuen facultats i escoles, centres d’investigació, habitatges per a estudiants i investigadors i els serveis necessaris per a tota la comunitat universitària. La UAB ofereix una extensa oferta cultural i esportiva a l’abast de tots els seus membres. El campus es una veritable ciutat del coneixement que dóna cabuda a més de quaranta mil persones.

L’emplaçament al campus d’importants centres d’investigació garanteix el transvasament constant d’experiències i coneixements entre estudiants, professors i investigadors. Amb un Parc de Recerca dins el campus, la UAB investiga en camps tan diversos com la física d’altes energies, agrigenómica, biomedicina, estudis sociològics, mediambient, comunicació, estudis humanístics, tecnologia dels aliments o estudis espacials, entre d’altres.

El reconeixement de Campus de Excel·lència Internacional confirma el seu compromís d’universitat pública amb vocació internacional que aposta decididament pel coneixement i la innovació.

Universitat Autònoma de Barcelona

Tel. 93 581 11 11
Fax: 93 581 25 95
A/e: informacio@uab.cat
www.uab.cat
Llibre recomanat

Actualitat universitats

  • Universitat Pompeu Fabra

    Universitat Pompeu Fabra

    Un equip d'investigació de la UPF participa en el descobriment de nous coneixements sobre l'arquitectura cel·lular