Fisiàfrica desperta interès a Mali

Bamako.- 09/03/2016.- El programa de cooperació al desenvolupament «Formació en rehabilitació funcional a Àfrica, Fisiàfrica», adreçat a l’enfortiment dels sistemes de salut de Moçambic, Gàmbia i Ghana, ha despertat l’interès d’un altre sistema de salut al continent, en concret a Mali.

Durant una recent estada de la professora Carme Campoy (Universitat de Lleida) a Gàmbia, va desplaçar-se a Mali i va establir contacte amb l’Institut Nacional de Formació en Ciències de la Salut (INFSS), institució pública encarregada de la formació en infermeria i en fisioteràpia. En aqueset context, la direcció del INFSS va mostrar interès en col·laborar en el programa Fisiàfrica, i ambdues parts van començar a treballar per tal d’identificar necessitats, tant formatives com de material.

Amb el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), Fisiàfrica compta amb la participació de les universitats de Girona, Illes Balears, Lleida, Miguel Hernández d’Elx i Vic-Central de Catalunya.