El «Vocabulari forestal» de la UPV s’incorpora al «Multidiccionari» de la Xarxa

bosc_interior

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 31/03/2016.-  El Multidiccionari de la Xarxa Vives d’Universitats, publicat el passat mes de juny de 2015 en la col·lecció de diccionaris en línia del TERMCAT, incorpora des d’avui el Vocabulari forestal de la Universitat Politècnica de València. El gestor de terminologia del TERMCAT —que sosté la interfície de consulta— ha facilitat el manteniment i l’actualització d’aquestes dades terminològiques de la Xarxa Vives i ara ha permès que s’incorpore aquest nou producte, un recull de 4.688 termes de l’àmbit de l’enginyeria forestal amb equivalències en castellà, francès i anglès.

D’aquesta manera, el Multidiccionari posa a disposició del públic la consulta de 10.139 termes dels àmbits d’especialitat següents: botànica, ciència política, didàctica de l’educació física, educació musical, enginyeria forestal, enginyeria industrial (mecànica i termodinàmica), fotoquímica i infermeria. En funció de les característiques de cada diccionari d’origen, els articles poden contenir equivalències en castellà, francès i anglès, definicions o notes.

El Multidiccionari és fruit del treball col·laboratiu de la Xarxa i el TERMCAT, amb la voluntat de difondre en línia i de manera unitària els lèxics elaborats pel Grup de Treball de Terminologia i Nomenclatura, integrat per diversos serveis lingüístics universitaris, de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives d’Universitats. Aquesta interfície de consulta facilita la gestió i l’actualització d’aquestes dades terminològiques.

Es pot accedir al diccionari des de la col·lecció Diccionaris en Línia (apartat “Diccionaris allotjats”) del web del TERMCAT, que recull més de 90 repertoris terminològics d’àmbits especialitzats, i també des del portal de la Xarxa Vives d’Universitats. Així mateix, des del Cercaterm es poden consultar també les fitxes del Multidiccionari, amb un marcatge específic que n’indica la procedència.