La URL lidera el podi de la Lliga de Debat Universitària amb 3 campionats

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 13/04/2016.- La setmana del 25 al 29 d’abril, la Universitat Politècnica de València acollirà la Lliga de Debat Universitària 2016. Una competició que, a llarg de les seues primeres 11 edicions, ha estat l’escenari de grans emocions i intensos debats entre els participants, i que ha deixat una empremta en tots els qui hi han pres la paraula.

La universitat que ha aconseguit els millors resultats globals en la competició fins al moment actual ha estat la Universitat Ramon Llull, que ha aconseguit la victòria en tres edicions (2005, 2011 i 2014), per damunt d’un grup perseguidor que compta amb 2 campionats en cada cas: la Universitat d’Alacant (2007 i 2010), la Universitat de Barcelona (2006 i 2008) i la Universitat Autònoma de Barcelona (2013 i 2015). Els altres guanyadors han estat la Universitat de Lleida (2009) i la Universitat Pompeu Fabra (2012).

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Enguany, la competició comptarà amb la participació rècord (14 universitats) i el tema dels debats serà Cal demostrar uns mínims de coneixements polítics per tenir dret a vot?. Els equips participants representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva-, a més d’un capità.

La Lliga de Debat Universitària, que des de 2014 compta amb la companyia de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.