València esdevé capital del talent amb les Lligues de Debat 2016

Lliga2016_620px

València, Barcelona, Palma.- 25/04/2016.- La Universitat Politècnica de València (UPV) acull entre avui dilluns 25 i dissabte 30 d’abril les Lligues de Debat 2016 de la Xarxa Vives d’Universitats, amb la participació d’estudiants d’arreu dels territoris de parla catalana. Fins divendres 29 tindrà lloc la competició universitària, i el mateix divendres i dissabte es desenvoluparà la de Secundària i Batxillerat.

El vicerector de les Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions de la UPV, Vicent Botti, presidirà a partir de les 16 h l’acte inaugural de la Lliga de Debat Universitària, organitzada des de l’any 2005 per la Xarxa Vives, i que compta amb el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya.

Durant tota la setmana, 70 alumnes de 14 universitats (Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Ramon Llull i Rovira i Virgili) participaran en aquesta competició, que té l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants de les universitats de la Xarxa, a través del debat sobre un tema polèmic i d’actualitat. Alguns equips han estat triats en fases prèvies a les seues universitats d’origen, que han comptat amb la participació de centenars d’alumnes.

El tema a debatre en aquesta ocasió pels equips participants és «Cal demostrar uns mínims de coneixements polítics per tenir dret a vot?» i la competició es podrà seguir en directe a través de www.vives.org i a Twitter, a través de l’etiqueta #lligadedebat.