La Lliga de Debat Universitària, en directe des de la Universitat Politècnica de València

Lliga de Debat Universitària 2016

València, Barcelona, Palma.- 25/04/2016.- La Universitat Politècnica de València (UPV) acull entre dilluns 25 i dissabte 30 d’abril les Lligues de Debat 2016 de la Xarxa Vives d’Universitats, amb la participació d’estudiants d’arreu dels territoris de parla catalana. Fins divendres 29 tindrà lloc la competició universitària, i el mateix divendres i dissabte es desenvoluparà la de Secundària i Batxillerat.

El vicerector de les Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions de la UPV, Vicent Botti, va presidir dilluns 25 l’acte inaugural de la Lliga de Debat Universitària, organitzada des de l’any 2005 per la Xarxa Vives, i que compta amb el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya. A continuació, es va realitzar el sorteig d’emparellaments(vegeu els horaris dels enfrontaments, els vídeos dels debats i la classificació).

Durant tota la setmana, 70 alumnes de 14 universitats (Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Ramon Llull i Rovira i Virgili) participen en aquesta competició, que té l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants de les universitats de la Xarxa, a través del debat sobre un tema polèmic i d’actualitat. Alguns equips han estat triats en fases prèvies a les seues universitats d’origen, que han comptat amb la participació de centenars d’alumnes.

El tema a debatre en aquesta ocasió pels equips participants és «Cal demostrar uns mínims de coneixements polítics per tenir dret a vot?» i la competició es pot seguir en directe a través de www.vives.org i a Twitter, a través de l’etiqueta #lligadedebat, i també a la bitàcola de la competició.