Vicerectors, professors, caps de servei i tècnics universitaris analitzen els MOOC al Fòrum Vives

Fòrum Vives «MOOC: experiències i models organitzatius»

Programa en PDF
Materials de les ponències
Galeria d’imatges

València, Barcelona, Palma.- 13/05/2016.- El Fòrum Vives «MOOC: experiències i models organitzatius» ha reunit avui a la Universitat Politècnica de València més de 40 persones representants de les universitats de la Xarxa Vives, reunits per donar una visió actualitzada del fenomen del cursos massius, en línia i oberts (MOOC) al món, per mitjà de les experiències d’algunes de les universitats de la Xarxa en les principals plataformes. Així mateix, durant la jornada s’hi ha aportat una visió de les polítiques organitzatives necessàries per afrontar amb èxit un projecte d’aquest tipus, així com les recomanacions més importants a l’hora d’organitzar-les. Vicerectors, professors, caps de servei i tècnics de 16 universitats de la Xarxa han participat a la jornada.

Inaugurada pel president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco José Mora, acompanyat del vicepresident I de la institució, Francesc Xavier Grau, la jornada s’ha encetat amb una ponència de Ramón López, vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa de la Universitat de València (UV), qui ha parlat sobre sobre la política de MOOC en la UV. A continuació, Robert Escolano, del Servei de Llengües de Cultura de la Universitat d’Alacant, ha explicat el cas de XarxaMOOC, el primer curs massiu, obert, en línia i gratuït de llenguatge especialitat en català, coordinat per la Universitat d’Alacant i organitzat per la Xarxa Vives. Vanessa Soria, pedagoga del Center for Learning Innovation and Knowledge (CLIK) de la Universitat Pompeu Fabra, ha parlat sobre els MOOC a la UPF, centrant-se en l’impacte d’un equip multidisciplinar.

La integració dels MOOC en els entorns d’educació superior ha estat l’objecte d’una ponència a càrrec de Joaquim Campuzano, cap de l’Àrea de Planificació de Sistemes d’Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona, mentre que Vicent Botti, vicerector de les Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions de la UPV ha centrat la seua intervenció en la plataforma UPVx.

Finalment, hi ha hagut una taula rodona moderada pel vicerector Botti, amb la participació dels assistents a la jornada i els ponents.