Raimon, homenatjat per les universitats de la Xarxa Vives

RP_Raimon_07

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 28/06/2016.-La Universitat Politècnica de València (UPV) acollirà el proper divendres 8 de juliol la cloenda de curs acadèmic 2015-2016 de la Xarxa Vives. Durant el transcurs de l’acte, les universitats lliuraran la Medalla d’Honor 2016 de la Xarxa al cantautor Raimon.

Raimon és un dels membres més representatius de la història contemporània de la cançó en català i amb major reconeixement internacional. La seua trajectòria ha estat reconeguda, entre d’altres, amb el Gran Prix Carco de l’Acadèmie Française du Disc (1967), la Medalla de Oro al Mèrit en les Belles Arts de Cultura d’Espanya (1995), la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya (1997), el Premi d’Honor de l’Acadèmia de Música Espanyola (2007), la Medalla d’Or del Cercle de Belles Arts de Madrid (2014) , el premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2014) i la Gran Creu de l’Orde de Jaume I el Conqueridor de la Generalitat Valenciana (2015). Durant la seua trajectòria professional, ha musicat un ampli ventall de poemes propis, poemes de Salvador Espriu, i de clàssics valencians de la literatura catalana.

Joan B. Peiró serà l’encarregat de pronunciar la laudatio de Raimon, en un acte que serà conduït pel president de la Xarxa Vives i rector de la UPV, Francisco J. Mora.