El treball guanyador del concurs d’(auto)biografies lingüístiques estudia el paper de l’individu en la mort de les llengües

Castelló de la Plana, València, Palma-.18/01/2017-. Lorna Sempele, una periodista i editora massai, va ser la guanyadora de la tercera edició del concurs d’(auto)biografies lingüístiques. A través del seu treball, «Osaei okuso laitaanyanyukie enkukut ang’o’lmaasai» (El collaret de boletes de colors de la meva llengua materna), l’autora reflecteix els aspectes més íntims de la seua relació amb la llengua, i estudia el paper de l’individu en la mort de les llengües i la manca de consciencia del procés que està vivint la llengua mateixa. Ja es poden consultar els treballs.

A més a més, es van atorgar dos accèssits que han recaigut en «Biografia Lingüística», de Christian Ruiz, un oïdor signant, intèrpret de professió, que relata la seua vida acadèmica pel que fa a l’aprenentatge de llengües i el seu interés pel llenguatge de signes, motiu pel qual es dedica a traduir cançons i difondre-les a través del seu canal de Youtube.

El darrer accèssit va estar atorgat a «Pantone 569», de Gemma Brugat, que fa un recorregut a la trajectòria de l’autora.