L’equip de l’Escola Sant Gervasi s’imposa a la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat a la Universitat Autònoma de Barcelona

Fase local UAB - Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2017

Barcelona, València, Palma-. 07/02/2017-. L’Escola Sant Gervasi ha estat la campiona de la fase local de la Universitat Autònoma de Barcelona, que ha tingut lloc ahir dilluns i avui dimarts a la Sala Teatre de l’Àgora de la mateixa universitat.

L’equip del centre guanyador, format per Clara Perez, Marc Piqueras, Mar Castells, Berta Taulats, Carles Ruiz, Oriol Defaus (reserva) i el seu tutor Jose R. Bertolin com a capità, representarà la Universitat Autònoma de Barcelona a la final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc a la Universitat Pompeu Fabra del 27 al 29 d’abril.

La participació ha comptat amb un total de 9 equips inscrits provinents de l’Escola El Cim (Terrassa), INS Les Termes (Sabadell), Escola Sant Gervasi (Mollet del Vallès), Institut Hipàtia d’Alexandria (Lliçà d’Amunt), Institut Celestí Bellera (Granollers), Escola Thau Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès), Institut Jaume Mimó (Cerdanyola del Vallès), Col·legi Vedruna Terrassa (Terrassa) i Institut – Escola Les Vinyes (Castellbisbal).

Els equips dels diferents centres han estat formats per estudiants de 4t d’ESO i batxillerat que, durant dos dies, han debatut al voltant del tema “Els animals tenen drets?”, aportant arguments a favor i en contra de la polèmica qüestió.

L’Institut Celestí Bellera (a favor) i l’Escola Sant Gervasi (en contra) s’han disputat la final, que ha acabat amb el veredicte del jurat i amb el nom del guanyador de la fase local.

L’activitat permet als estudiants treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip generen un espai de formació i aprenentatge excepcional.