El col·legi Carmelites guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat a la URV

Fase local URV - Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Tarragona, València, Palma-.27/02/2017- . El col·legi Carmelites de Tarragona ha estat el campió de la fase local a la Universitat Rovira i Virgili, que ha tingut lloc divendres 24 i dissabte 25 al campus universitari.

L’equip del centre guanyador, format per Josep Mª Miquel, Jordi Romero, Sara Cortés, Maria Fortea, Patrícia Miró i Susana Espinal (capitana i tutora), representarà la Universitat Rovira i Virgili a la final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc a la Universitat Pompeu Fabra del 27 al 29 d’abril.

La participació ha comptat amb un total de 11 equips inscrits, provinents del Col·legi Elisabeth (Salou), Col·legi Sant Josep (Reus), l’Institut Martí i Franquès (Tarragona), Col·legi Turó (Constantí), Institut El Morell (El Morell), Institut Martí l’Humà (Montblanc), Col·legi La Salle (Tarragona), Institut Vidal i Barraquer (Tarragona), Institut Fontanelles (Les Borges del Camp), Col·legi Carmelites (Tarragona) i l’Institut Jaume I (Salou).

Els equips dels diferents centres han estat formats per estudiants de 4t d’ESO i batxillerat que, durant dos dies, han debatut al voltant del tema “Els animals tenen drets?”, aportant arguments a favor i en contra de la polèmica qüestió.

El col·legi Carmelites i el col·legi Elisabeth de Salou s’han disputat la final, que ha acabat amb el veredicte del jurat i amb el nom del guanyador de la fase local.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat permet als estudiants treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip generen un espai de formació i aprenentatge excepcional per a aquests futurs professionals.