Miquel Nicolau, president de la Xarxa Vives d’Universitats

Sant Julià de Lòria (Andorra)-.3/03/2017-. Miquel Nicolau, rector de la Universitat d’Andorra, esdevindrà a partir del 3 de març president de la Xarxa Vives d’Universitats. La nova presidència de la Xarxa té l’objectiu d’impulsar estratègies d’internacionalització transfrontereres en el context de l’euroregió Pirineus – Mediterrània. Un segon objectiu és el de reforçar els programes de mobilitat a través de la consolidació d’aliances entre les 22 universitats de la Xarxa Vives.

Nicolau és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya. Té un doctorat en Enginyeria Electrònica per la Universitat Ramon Llull, i un màster en sistemes intel·ligents i entorns paral·lels i distribuïts. Ha estat coordinador del Rectorat de la Universitat d’Andorra, responsable del programa de doctorat i responsable de recerca de la universitat. Nicolau va ser membre de la Junta Acadèmica de la Universitat Ramon Llull del 1998 al 2002, i també de la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya.

La presidència de la Xarxa Vives és semestral i rotatòria. La universitat que presideix la Xarxa esdevé el punt de referència de les activitats fonamentals, i l’agent principal de la representació institucional de l’associació al llarg del semestre de durada de la presidència.

Amb Nicolau com a president, la vicepresidència de la Xarxa Vives queda al càrrec de Francesc Xavier Grau, com a vicepresident I; Vicent Climent, vicepresident II i rector de la Universitat Jaume I; Josep Maria Garrell, vicepresident III i rector de la Universitat Ramon Llull; i Jaume Casals, vicepresident IV i rector de la Universitat Pompeu Fabra.