El premi Verdaguer de Recerca dota amb 6.000 euros els treballs que estudien les obres de Jacint Verdaguer

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma-.17/03/2017-. El patronat de la Fundació Jacint Verdaguer, juntament amb l’Ajuntament de Vic i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, convoca el primer premi Verdaguer de Recerca, destinat als projectes que proposen l’estudi i l’edició crítica d’una de les obres del poeta que no haja estat editada ni estiga en curs d’edició a l’Obra Completa en Edició Crítica Jacint Verdaguer (OCEC).

La convocatòria cerca així fomentar la investigació sobre la figura i l’obra del poeta Jacint Verdaguer i el seu paper essencial en la vertebració de la cultura catalana.

La dotació del premi serà de 6.000 euros, que s’abonaran en dos terminis al llarg de l’any, tot i que l’ajut es podrà prolongar dos anys més, sempre que el premiat ho sol·licite. En cas de ser així, l’investigador premiat rebria 6.000 euros cada any fins a un màxim de 18.000 euros.

L’obra seleccionada i el seu estudi seran publicats a la col·lecció OCEC per Verdaguer Edicions.

El termini de presentació de projectes és el 30 d’abril 2017.