L’equip de l’IES Nou Derramador guanya la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2017

Barcelona.-29/04/2017-. L’equip de l’IES Nou Derramador d’Ibi s’ha imposat a l’IES Ernest Lluch de Barcelona, a la final absoluta de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2017, que ha tingut lloc a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) des d’aquest dijous fins avui dissabte.

Al llarg de les tres jornades, els estudiants d’ESO i batxillerat que formen els equips han debatut al voltant del tema «Els animals tenen drets?», amb postures a favor i en contra determinades a l’atzar.

La semifinal de la competició s’ha disputat entre el l’INS Ernest Lluch (UPF) i Hamelin-Laie International School (UB) i l’IES Nou Derramador (UMH) i el Col·legi Sant Ermengol (UdA).

Els dos guanyadors de la semifinal, que han competit a la final, han estat l’IES Nou Derramador d’Ibi (UMH), format per Carla Pardo, Elena López, Isabel Matilde Verdú, Pablo Mira, José Berenguer i Pau Calabuig (capità); i l’INS Ernest Lluch (UPF), format per Barend Ruesink, Pere Patón, Ana Cristina Al Bitar, Hans Huang, Raúl López i Imma Morente (capitana).

L’equip del centre guanyador ha defensat la postura en contra dels drets dels animals a la final de la Lliga, que ha determinat l’equip campió de la competició. El jurat ha estat format per Rosa Calafat, Vicent Rebollar, Sílvia Paris i Verònica Cantó.

L’auditori de la UPF ha acollit la final de la competició, a la que han participat un total de 14 centres de la regió Vives -Reial Monestir de Santa Isabel (Barcelona), IES Pare Vitòria (Alcoi), Col·legi Sant Ermengol (Andorra la Vella), Escola Sant Gervasi (Mollet del Vallès), Hamelin-Laie International School (Montgat), IES Alexandre Deulofeu (Figueres), IES Cabanes (Cabanes), Col·legi El Carme (Lleida), IES Nou Derramador (Ibi), INS Ernest Lluch (Barcelona), Carmelites (Tarragona), IES Sivera Font (Canals), Parroquial Sant Josep (Tavernes de la Valldigna) i Vedruna Escorial Vic (Vic).

El premi a millor oradora ha estat per a Alicia Rubio, de l’equip de l’IES Pare Vitòria, representant de la Universitat d’Alacant.

El lliurament de premis ha comptat amb la participació del secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats, Ignasi Casadesús; el vicerector de Comunitat Universitària de la UPF, Ramon Villanova; la directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat de la Generalitat de Catalunya; i el tècnic de La Cívica-Escola Valenciana.

L’acte de clausura ha tancat així l’edició 2017 de la competició, que ha comptat amb la participació de 130 equips de centres de Secundària i Batxillerat que han competit a les fases prèvies per arribar a la fase final de la competició que s’organitza aquests dies al campus català.