OBERT EL TERMINI D’INSCRIPCIONS A LA LLIGA DE DEBAT DE SECUNDÀRIA I BATXILLERAT

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició dialèctica on diferents equips formats per estudiants han de documentar-se, trobar arguments i debatre a favor o en contra d’un tema polèmic i d’actualitat. Es tracta d’una oportunitat de formació que fomenta el treball en equip i, sobretot, l’ús de la paraula.

Aquesta modalitat de la Lliga de Debat va dirigida als estudiants dels territoris de parla catalana de 4rt d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’entre 15 i 18 anys). Les persones i centres interessats en presentar un equip a la competició han d’inscriure’s a alguna de les universitats de la Xarxa Vives organitzadores de fases locals. Durant els mesos de gener i febrer, els diferents equips de debat s’enfrontaran dialècticament en una primera eliminatòria i l’equip guanyador serà qui representarà a la universitat de referència a la fase final, que tindrà lloc a la Universitat Miguel Hernández d’Elx de l’11 al 13 d’abril de 2018.

El tema escollit per a debatre en aquesta edició és: “L’humor té límits?

Des de la celebració de la 1a Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, que va tenir lloc a la Universitat de Girona en 2014, el nombre de participants ha crescut fins a la passada edició, que comptà amb 133 equips, de 119 centres diferents. Per aquest motiu, en la present convocatòria el nombre d’inscripcions per fase local és limitat.

Al web de la Xarxa Vives es pot trobar informació sobre quines són les universitats organitzadores de les fases locals, a més dels reglaments i les bases de la competició de forma detallada.