La gestió del multilingüisme a la docència universitària centra la XX Trobada de Serveis Lingüístics

_ENF5674

20/10/2017.– La Universitat Rovira i Virgili ha acollit els dies 19 i 20 d’octubre la XX Trobada Fòrum Vives de Serveis Lingüístics de la Xarxa Vives d’Universitats (XVU), sota el títol “La gestió del multilingüisme a la docència universitària”.

La sessió inaugural de la trobada ha comptat amb la presència de la subdirectora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Marta Xirinachs, el rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Josep Anton Ferré i el vicepresident I de la XVU, Francesc Xavier Grau. A continuació, Miquel Àngel Pradilla (professor de la URV i director de la Xarxa CRUSCAT-IEC) ha presentat la ponència titulada “La distribució funcional de llengües: una estratègia (necessària) per a la gestió del multilingüisme a la Universitat”. Acte seguit, s’ha celebrat la taula rodona titulada “Com afrontem els reptes de promoure el català i l’anglès a la docència universitària?”, moderada per Jordi de Bofarull (Servei Lingüístic de la URV).

La segona de les jornades de la XX Trobada de Serveis Lingüístics ha estat dedicada a posar en comú i analitzar les experiències de planificació lingüística de les universitats i la seua incidència en els usos docents. Una vegada exposades les diferents realitats sota el format de “comunicació d’experiències”, Rosa Calafat (Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balears), Sergi Linares (Servei de Promoció i Normalització Lingüística de la Universitat Politècnica de València) i Marta Estella (Servei de Llengües de la Universitat Autònoma de Barcelona) han participat en un debat sobre les característiques que han de presentar els projectes de planificació lingüística per promoure de manera efectiva els canvis desitjats en l’àmbit docent.

Des de l’any 1989, els serveis lingüístics universitats dels territoris de parla catalana realitzen trobades per a compartir experiències i analitzar temes concrets d’interès comú. A partir de la constitució de la Xarxa, l’any 1994, les trobades han passat a desenvolupar-se amb caràcter bianual en el si de l’associació, emmarcades com a Fòrum Vives.