ARGUMENTAR I DEBATRE A L’AULA: FORMACIÓ PER A PROFESSORS EN EL MARC DE LA LLIGA DE DEBAT

27/10/2017.–“Ensenyar a argumentar i a debatre a l’aula” és el títol del curs intensiu que des de la Fundació Càtedra Enric Soler i Godes s’ha organitzat com a resposta a les peticions del professorat que participa a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat cada any. Les dues primeres sessions del curs han tingut lloc els dies 25 i 26 d’octubre a la seu del CEFIRE de Castelló de la Plana, i la resta sessions es duran a terme els propers 12 i 13 de desembre.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat es consolida edició rere edició com una activitat formativa des d’on millorar les habilitats comunicatives de l’alumnat i fomentar l’adquisició de competències transversals per la vida acadèmica i professional futures. Bona mostra d’això és l’oferta de formació adreçada al professorat d’aquests cursos, com ara la proposta de la Fundació Càtedra Enric Soler i Godes, que té per objectiu traslladar a aquest col·lectiu les estratègies i tàctiques òptimes per a la preparació d’arguments, discursos i debats a dintre i fora de l’aula.

Aquest curs en particular està adreçat als professors dels centres que participen amb un equip d’alumnes a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, si bé està obert a tots aquells professors que valoren l’opció de participar-hi o que se plantegen incorporar l’argumentació a l’aula. El curs és gratuït, està certificat pel CEFIRE amb 20 hores i és impartit per Montserrat Vilà i Santasusana (llicenciada en filosofia i lletres i doctora del departament de didàctica de la llengua de la Universitat Autònoma de Barcelona).

La Xarxa Vives d’Universitats no pot més que celebrar la posada en marxa d’iniciatives d’aquest tipus, que consoliden la Lliga de Debat com una eina docent als centres de secundària i batxillerat, alhora que fomenten la capacitat crítica de les noves generacions a través de l’ús de la paraula en un context de diàleg i respecte.