Moraira acull aquest cap de setmana la XVII Trobada Fòrum Vives del Voluntariat Lingüístic Universitari

La conferència inaugural correrà a càrrec d’Empar Marco, directora general de la nova radiotelevisió valenciana.

10.11.2017. La localitat de Moraira serà seu del 10 al  13 de novembre de la XVII Trobada del Voluntariat Lingüístic Universitari, que comptarà amb la participació de més de 70 voluntaris lingüístics provinents de diferents universitats del nostre territori. Organitzada pel Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant i la Xarxa Vives d’Universitats (XVU), es tracta d’una iniciativa desenvolupada en el marc de les activitats «Fòrum Vives». Sota el lema “Comunicació, activisme i drets lingüístics”, la trobada abordarà els reptes que el món de la comunicació ofereix a l’àmbit de l’activisme i els drets lingüístics, a través d’un programa que inclou xarrades, conferències i tallers diversos, a més d’activitats lúdiques.

La trobada arranca avui divendres 10 de novembre a l’Espai “La Senieta” de Moraira, amb l’acte de benvinguda i la conferència inaugural d’Empar Marco, directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Vuit tallers, sessions i dinàmiques de grup, així com visites a Moraira, Teulada, Benissa i el Parc Natural del Penyal d’Ifach completen la programació d’aquesta fita interuniversitària, on també hi haurà temps per gaudir d’animacions de folk valencià i balls tradicionals, en concret la nit del dissabte. L’acte de cloenda tindrà lloc dilluns 13 a les 13:30, amb les intervencions de Ferran Isabel (director del Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant), Nathalie Torres (subdirectora general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana) i Abel Cardona (alcalde de Benissa).

Aquestes trobades, en el marc «Fòrum Vives», tenen per objectiu dinamitzar els contactes entre el voluntariat lingüístic de totes les universitats de la Xarxa Vives i permeten donar a conèixer als seus participants els diferents territoris i les diferents realitats sociolingüístiques, fomentant d’aquesta manera la creació d’un espai de debat dins i fora de l’àmbit universitari. Fòrum Vives és un espai d’intercanvi i reflexió que promou la XVU, i que es tradueix en múltiples jornades, debats, seminaris, tallers o congressos distribuïts arreu del territori.