Un total de 16 universitats participaran en la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives

Un any més, els estudiants i les estudiantes de les universitats de la regió Vives faran ús de la paraula i el diàleg com a eines de persuasió a la Lliga de Debat Universitària 2018, que tindrà lloc a la Universitat Miguel Hernández d’Elx entre els dies 16 i 19 d’abril de 2018.

La competició, oberta a tot l’estudiantat universitari, comptarà en l’edició de 2018 amb la participació de 16 universitats del territori Vives, la xifra més alta des de l’inici de l’activitat el 2005. Així, els equips de les universitats d’Alacant, Autònoma de Barcelona, d’Andorra, Girona, Lleida, de Barcelona, Internacional de Catalunya, Jaume I, de les Illes Balears, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Pompeu Fabra, Politècnica de València, Ramon Llull, Rovira i Virgili i València competiran per convèncer al jurat sobre si és occident responsable del sorgiment de l’Estat Islàmic, amb la particularitat de conèixer la posició que defensaran només cinc minuts abans de l’inici de cada debat.

D’altra banda, els i les alumnes de Secundària i Batxillerat també tindran protagonisme en aquesta iniciativa de la Xarxa Vives d’Universitats. En concret, estudiants de més de 150 instituts del nostre territori participaran en la modalitat de Secundària i Batxillerat de la Lliga de Debat, en concret de l’11 al 13 d’abril de 2018, sota la discussió de si l’humor té límits.

La Lliga de Debat de la Xarxa Vives té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, que defensen una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció, tant semàntica com formal.