L’equip de l’Institut de Vic venç a la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

L’equip del centre guanyador, format per Ferran Mirabent Rubinat, Edurne Espés Rodríguez, Lucía Morales Fernández, Queralt Ventura Domper i Judit Aceves Rierola, amb Mireia Perea Rodríguez com a capitana, representarà la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc a la Universitat Miguel Hernández d’Elx de l’11 al 13 d’abril.

Un total de set centres han participat en la fase local (Escola Diocesana de Navàs, Institut del Voltreganès, Institut de Vic, Institut El Til·ler, Institut Lauro, INS Taradell i Vedruna Escorial Vic), si bé han sigut l’Escola Diocesana de Navàs i l’Institut de Vic els qui han disputat el debat final d’aquesta primera fase de la Lliga. Els equips han estat formats per estudiants de 4t d’ESO i batxillerat d’edats compreses entre 15 i 18 anys que, durant dos dies (18 i 19 de gener) han debatut al voltant del tema «L’humor té límits?», aportant arguments a favor i en contra.

L’activitat, que organitza la Xarxa Vives des de l’any 2014, permet als estudiants de secundària i batxillerat millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.