L’IES Benigasló (la Vall d’Uixó) guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives a la Universitat Jaume I

Onze equips provinents de nou instituts de la província de Castelló han participat enguany a la fase local que la Universitat Jaume I (UJI) ha organitzat de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats. La competició va tenir lloc a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, dissabte 3 de febrer.

El tema de debat de l’edició 2018 de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és «L’humor té límits?». La final d’aquesta fase local ha estat disputada pels equips de l’IES Benigasló (La Vall d’Uixó) i de l’IES Betxí. L’estudiant d’aquest últim, Anabel Forner Mollar, ha estat premiada com a millor oradora. D’altra banda, els equips de l’IES Cabanes i l’IES Almenara han estat semifinalistes.

L’IES Benigasló serà el que representarà l’UJI en la fase final de la Lliga, que tindrà lloc a la Universitat Miguel Hernández d’Elx de l’11 al 13 d’abril de 2018. Fins aleshores, seran 14 les fases locals que es disputaran arreu del territori. Les properes són les de les universitats d’Alacant, Miguel Hernández d’Elx i València, del 8 al 10 de febrer.

Des de l’any 2014, la Xarxa Vives impulsa aquesta activitat que permet als estudiants de secundària i batxillerat millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors. Enguany, i per primera vegada, seran vora 150 els centres de secundària i batxillerat que competiran per representar les 14 universitats participants.