L’equip de l’IES Josep Segrelles d’Albaida venç a la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, a la Universitat de València

Nou equips de la província de València van competir per una plaça a la fase final.

12.2.2018.- Del 8 al 10 de febrer, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València va acollir la celebració de diversos debats en el marc de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats. Nou centres d’Educació Secundària i Batxillerat participaren en l’activitat i defengueren posicions a favor i en contra al voltant el tema d’enguany, «L’humor té límits?».

L’equip de l’IES Josep Segrelles (Albaida) va resultar el guanyador en un debat final que va disputar amb l’equip de l’Escola Les Carolines (Picassent). Els equips de l’IES M. Auxiliadora d’Algemesí i de l’IES La Florida de Catarroja foren també semifinalistes. D’altra banda, l’estudiant Anna Ortiz, de l’IES Les Carolines, va rebre el premi a la millor oradora. L’equip guanyador representarà a la Universitat de València a la fase final de la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat, que enguany se celebrarà a la Universitat Miguel Hernández d’Elx de l’11 al 13 d’abril de 2018, i que comptarà amb la participació de 14 universitats de la Xarxa Vives.

Des de l’any 2014, la Xarxa Vives impulsa aquesta activitat que permet als estudiants de secundària i batxillerat millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.