L’IES Serra de Mariola (Muro d’Alcoi) s’imposa a la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives a la Universitat d’Alacant

Tretze equips provinents de nou centres d’Educació Secundària i Batxillerat de la província d’Alacant han participat en l’activitat, celebrada del 8 al 10 de febrer.

12.2.2018.- La Seu Universitària i el Club Diario Información han estat els escenaris de la fase local a la Universitat d’Alacant de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, que organitza anualment la Xarxa Vives d’Universitats i que enguany tracta el tema «L’humor té límits?».

La semifinal de la competició va estar disputada per grups de l’IES Biar, l’IES Enric Valor de Castalla, l’IES Pare Vitòria d’Alcoi i l’IES Serra de Mariola de Muro d’Alcoi. L’equip del grup 1 de l’IES Serra de Mariola i l’equip de l’IES Enric Valor de Castalla competiren per una plaça a la final de la Lliga de Debat, i van ser els primers els que resultaren guanyadors en última instància. D’altra banda, l’estudiant Iñaki Peris, de l’IES Pare Vitòria d’Alcoi, va guanyar el premi al millor orador. L’equip guanyador representarà a la Universitat d’Alacant a la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, que tindrà lloc a la Universitat Miguel Hernández d’Elx de l’11 al 13 d’abril de 2018, i on participaran un total de 14 universitats de la Xarxa Vives.

Des de l’any 2014, la Xarxa Vives impulsa aquesta activitat que permet als estudiants de secundària i batxillerat millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.