L’equip de l’IES Montjuïc (Barcelona) guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, a la Universitat de Barcelona

Catorze centres de secundària i batxillerat de la província de Barcelona han participat en la fase local d’enguany

16.2.2018.- L’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona ha estat escenari de la celebració de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives a aquesta universitat. Enguany, catorze centres d’educació secundària i batxillerat de la província de Barcelona han participat durant els dies 14 i 15 de febrer en els diferents debats que han versat sobre el tema «L’humor té límits?».

El debat final d’aquesta fase local va estar disputat per l’equip de l’IES Montjuïc (Barcelona) i el de l’Institut Llavaneres (Sant Andreu de Llavaneres), i va ser el primer d’aquests qui va resultar guanyador. Virginia Ayala, membre de l’equip guanyador, va ser nomenada millor oradora de la competició. D’altra banda, els equips de l’Institut Manuel Carrasco i Formiguera i de l’Institut Juan Manuel Zafra (ambdós de Barcelona ciutat) van estar semifinalistes. L’IES Montjuïc (Barcelona) serà per tant qui representarà a la Universitat de Barcelona en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, que se celebrarà enguany a la Universitat Miguel Hernández d’Elx de l’11 al 13 d’abril de 2018.

L’activitat, en funcionament des de l’any 2014, permet als estudiants de secundària i batxillerat millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.