L’equip del Col·legi El Carme (Lleida) guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives a la Universitat de Lleida

Deu centres van participar en la competició. L’equip guanyador viatjarà a la Universitat Miguel Hernández d’Elx per a disputar la fase final.

 

27.02.2018.- Del 19 al 23 de febrer la Universitat de Lleida (UdL) va acollir la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats. Deu instituts de secundària i batxillerat van participar en la competició dialèctica, que va versar sobre el tema «L’humor té límits?».

L’equip del Col·legi El Carme (Lleida) va estar guanyador del debat final, disputat amb l’equip de l’Institut La Salle (Mollerussa). Els equips de l’Institut La Mitjana (Lleida) i del Col·legi Episcopal Mare de Déu de l’Acadèmia (Lleida) van quedar semifinalistes.

Per a Pau Pujol, membre de l’equip guanyador, l’activitat de la Xarxa Vives els ha permés aprendre “una nova manera de treballar en equip … Ens hem ajudat tant al redactar i a l’hora de refutar com quan algú es posava nerviós. A més, ens ha ajudat a confiar en els membres de l’equip, ja que són els qui tiraran endavant el debat per tal de guanyar-lo”.

L’equip guanyador representarà a la Universitat de Lleida en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. La Universitat Miguel Hernández d’Elx acollirà de l’11 al 13 d’abril la fase final, que reunirà als equips de les 14 universitats participants.

Aquesta activitat permet als estudiants de secundària i batxillerat millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.