L’equip del col·legi Pare Manyanet Les Corts (Barcelona) representarà a la Universitat Abat Oliba CEU en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

14 universitats participaran a la fase final a la Universitat Miguel Hernández d’Elx de l’11 al 13 d’abril.

 

27.2.2018.- Els passats 23 i 24 de febrer la Universitat Abat Oliba-CEU va acollir la celebració de diversos debats en el marc de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats. Vuit centres d’Educació Secundària i Batxillerat participaren en l’activitat i defengueren posicions a favor i en contra al voltant el tema d’enguany, «L’humor té límits?».

L’equip del Col·legi Pare Manyanet Les Corts (Barcelona) va resultar el guanyador del debat final que va disputar amb l’equip de l’Escola Internacional Hamelin-Laie (Montgat). Els equips de Col·legi Abat Oliba Loreto (Barcelona) i la l’Escola Betània Patmos (Barcelona) es van quedar a les portes de la final.

L’equip guanyador serà qui represente a la Universitat Abat Oliba CEU a la fase final de la Lliga de debat a  la Universitat Miguel Hernández d’Elx els propers 11, 12 i 13 d’abril, en una competició que comptarà amb la participació de 14 universitats de la Xarxa Vives.

Des de l’any 2014, la Xarxa Vives impulsa aquesta activitat que permet als estudiants de secundària i batxillerat millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.