L’equip de l’Escola Andorrana de batxillerat (La Margineda) venç en la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Universitat d’Andorra

La final se celebrarà a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, de l’11 al 13 d’abril.

 

27.02.2018.- El Centre de Congressos d’Andorra la Vella va acollir el passat 24 de febrer la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, una competició que organitza la Xarxa Vives d’Universitats des de l’any 2014. Vuit equips de quatre instituts andorrans han competit i debatut al voltant del tema  «L’humor té límits?».

Els centres que van participar en la fase local van ser el Col·legi Espanyol Maria Moliner, l’Escola Andorrana de Batxillerat, el Col·legi Sant Ermengol i el Lycée Comte de Foix. El debat final va estar disputat per l’Escola Andorrana de batxillerat i el Col·legi Espanyol Maria Moliner, si bé van ser els primers els qui van resultar vencedors. L’equip guanyador representarà a la Universitat d’Andorra en la fase final de la Lliga de Debat, que tindrà lloc a la Universitat Miguel Hernández d’Elx de l’11 al 13 d’abril i que comptarà amb la participació dels equips de 14 universitats.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, organitzada per la Xarxa Vives, se celebra des de l’any 2014 i permet als estudiants de secundària i batxillerat millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.