L’equip de l’Escola Ginebró (Llinars del Vallès) venç a la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, a la Universitat Pompeu Fabra

Vint-i-cinc centres de secundària i batxillerat de la província de Barcelona han participat en la fase local d’aquesta Universitat.

 

27.2.2018.- La Sala Polivalent de l’edifici Mercè Rodoreda de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona ha estat l’escenari de celebració de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives. Enguany, vint-i-cinc centres d’educació secundària i batxillerat han participat durant els dies 22 i 23 de febrer en els diferents debats que han versat sobre el tema  «L’humor té límits?».

Els equips de l’Escola Ginebró (Llinars del Vallès) i del Col·legi Sagrada Família (Barcelona) van disputar el debat final d’aquesta fase local, i va ser el primer d’aquests qui va resultar guanyador. D’altra banda, els equips de l’Institut de Bruguers (Gavà) i de l’Aula Escola Europea (Barcelona) van quedar semifinalistes. Per tant, l’equip de l’Escola Ginebró serà qui represente a la Universitat Pompeu Fabra en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, que se celebrarà enguany a la Universitat Miguel Hernández d’Elx de l’11 al 13 d’abril.

L’activitat, en funcionament des de l’any 2014, permet als estudiants de secundària i batxillerat millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.