L’equip de l’INS Can Roca (Terrassa) guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives a la Universitat Autònoma de Barcelona

La competició va comptar amb la participació de 14 centres. L’equip guanyador disputarà la fase final a la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

 

27.2.2018.- La Sala Teatre de l’Edifici L’Àgora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va acollir del 21 al 23 de febrer la celebració de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats. Catorze centres d’Educació Secundària i Batxillerat van participar en l’activitat i defensaren posicions a favor i en contra sobre el tema enguany: «L’humor té límits?».

L’equip de l’INS Can Roca (Terrassa) va resultar el guanyador d’un debat final disputat amb l’equip de l’IES Sant Antoni de Pàdua (Mataró). Els equips de l’Institut Carles Vallbona (Granollers) i del Col·legi Camí (Barcelona) quedaren semifinalistes. L’equip guanyador representarà a la Universitat Autònoma de Barcelona en la fase final de la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat, que enguany se celebrarà a la Universitat Miguel Hernández d’Elx de l’11 al 13 d’abril, i que comptarà amb la participació d’un total de 14 universitats de la Xarxa Vives.

Des de l’any 2014, la Xarxa Vives impulsa aquesta activitat que permet als estudiants de secundària i batxillerat millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.