L’equip de l’Institut Martí l’Humà (Montblanc) representarà a la Universitat Rovira i Virgili en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

Set equips de la província de Tarragona van competir per una plaça a la fase final, que se celebrarà a la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

 

27.2.2018- Els dies 23 i 24 de febrer el Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili va acollir la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats. Set equips de cinc centres d’Educació Secundària i de Batxillerat van defensar posicions a favor i en contra del tema d’enguany: «L’humor té límits?».

Dos equips de l’institut Martí l’Humà (Montblanc) disputaren el debat final. D’altra banda, l’Institut Fontanelles (Les Borges del Camp) i dos equips del Col·legi Carmelites (Tarragona) van quedar semifinalistes.

L’equip guanyador representarà a la Universitat Rovira i Virgili en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, que enguany se celebrarà a la Universitat Miguel Hernández d’Elx de l’11 al 13 d’abril, i que comptarà amb la participació de 14 universitats de la Xarxa Vives.

Bernat Lleixà, membre de l’equip guanyador, ha explicat que, per afrontar el repte que suposa representar a la Universitat Rovira i Virgili en la fase final, “continuarem preparant-nos com hem fet des que ens vam inscriure a la Lliga. En aquell moment ens vam reunir i vam posar en comú la percepció que cadascú de nosaltres teníem del tema, que era diferent. Hem treballat durant dues hores de pati cada setmana, amb més intensitat les darreres setmanes, amb l’ajuda dels professors de català i de filosofia. Ara, el nostre objectiu a la final d’Elx és fer un bon paper, perquè tot el que arribe a partir d’ara ja és un regal”.

Des de l’any 2014, la Xarxa Vives impulsa aquesta activitat que permet als estudiants de secundària i batxillerat millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.