L’equip de l’IES Porçons (Aielo de Malferit) guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives a la Universitat Politècnica de València.

La competició va comptar amb la participació de 7 equips de 6 centres. L’equip guanyador representarà a la Universitat Politècnica de València en la fase final de la Lliga, que se celebrarà a la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

7.3.2018.- El Paranimf de la Universitat Politècnica de València va acollir de l’1 al 3 de març la celebració de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats. Set equips de sis centres d’educació secundària i batxillerat van participar en l’activitat i defensaren posicions a favor i en contra sobre el tema d’enguany: «L’humor té límits?».

L’equip de l’IES Porçons (Aielo de Malferit) va resultar guanyador d’un debat final disputat amb l’equip del Col·legi Mare de Déu de l’Olivar (Alaquàs). D’altra banda, els equips de l’IES Maria Carbonell i Sánchez (Benetússer) i de l’Escola La Masia Cooperativa Valenciana (Museros) van estar semifinalistes. L’alumna Núria Margaix Guillem, membre de l’equip semifinalista de l’Escola La Masia Cooperativa Valenciana, va ser nomenada millor oradora de la competició.

L’IES Porçons (Aielo de Malferit) serà per tant qui represente a la Universitat Politècnica de València en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, que comptarà amb la participació de 14 universitats i se celebrarà enguany a la Universitat Miguel Hernández d’Elx de l’11 al 13 d’abril de 2018.

Des de l’any 2014, la Xarxa Vives impulsa aquesta activitat que permet als estudiants de secundària i batxillerat millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.