Els síndics de greuges universitaris analitzen la participació dels estudiants en la gestió d’incidències i la inclusió com a indicador d’excel·lència universitària

  • 13 universitats participen en la XI Trobada de Síndics, Defensors i Mediadors Universitaris de la Xarxa Vives a la Universitat d’Alacant.

16.07.2018.- La Universitat d’Alacant (UA) ha acollit els dies 12 i 13 de juliol la XI Trobada de Síndics de greuges, defensors i mediadors universitaris de la Xarxa Vives. L’activitat, desenvolupada el marc Fòrum Vives, ha comptat amb la participació 13 universitats de la Xarxa.

Les jornades han estat inaugurades pel director de la Seu Ciutat d’Alacant, Jorge Olcina; la defensora Universitària de la UA, M. Cecilia Gómez, i el rector de la UA, Manuel Palomar, qui ha destacat la tasca dels síndics, “fonamentada en la necessitat de garantir un diàleg obert i sincer entre la universitat i totes les persones que conformen la complexitat de la comunitat universitària”.

Edgar Martorell, president del Consell d’Estudiants de la UA i Pablo Alcaraz, delegat d’alumnes de la Universitat Politècnica de València (UPV), iniciaren el programa amb la ponència titulada “La participació de les/els estudiants en la gestió de les incidències de l’activitat docent. El procediment MISTRAL de la UPV”. La presentació ha traslladat als assistents el procediment i eina que la UPV posa a la disposició de l’estudiantat per traslladar incidències relatives a l’activitat docent, i que té l’objectiu de garantir l’excel·lència i la qualitat en la Universitat.

A continuació, M. José Rodríguez, vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat de la UA, va presentar la ponència “La inclusió com a indicador d’excel·lència en la Universitat”. La presentació va donar lloc a  una sessió de debat entre els assistents, que reflexionaren al voltant d’aquesta temàtica.

L’acte de cloenda va córrer a càrrec d’Esther Algarra (secretària General de la UA), Manuel Alcaraz (conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana) i M. Cecilia Gómez.

Fòrum Vives és un espai d’intercanvi i reflexió que promou la Xarxa Vives, i que es tradueix en múltiples jornades, debats, seminaris, tallers o congressos distribuïts arreu del territori. El proper Fòrum Vives serà la V Trobada de programes sènior de les universitats de la Xarxa Vives, que se celebrarà a la Universitat Jaume I els dies 20 i 21 de setembre.