El Parlament de les Illes Balears impulsa la participació de l’alumnat de secundària i batxillerat a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives

Lliga-de-Debat-Secundària-Batxillerat
  • L’aprovació d’una Proposta No de Llei insta a establir els acords necessaris perquè la Universitat de les Illes Balears esdevinga l’organitzadora de la fase local classificatòria de la competició a les illes
  • Les Illes Balears, més a prop de sumar-se a una competició que cada any aplega més de 5.000 estudiants de vora 200 centres educatius dels territoris de parla catalana

Lliga de Debat Secundària Batxillerat

18.02.2019. La Comissió de Cultura, Educació i Esports del Parlament de les Illes Balears ha aprovat parcialment una Proposta No de Llei (PNL) presentada per Més Menorca. La proposta insta la conselleria d’Educació a fer possible que els estudiants de secundària de les Illes Balears puguen participar a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives.

Aquesta competició, que cada any aplega més de 5.000 estudiants de vora 200 centres docents de Catalunya, el País Valencià i Andorra, es desenvolupa en dues fases: una classificatòria (que se celebra a cada universitat participant i que es disputa entre els equips dels centres inscrits en la mateixa) i una final (que compta amb la participació de l’equip guanyador a cada universitat en la fase classificatòria). Així, l’aprovació permetrà que s’establisquen els acords necessaris amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) perquè aquesta esdevinga la universitat de referència on els centres docents de les illes puguen participar en la fase classificatòria de la competició.

Fins al moment, la Lliga de Debat de Debat  de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives ha comptat amb la participació de 14 universitats dels territoris de parla catalana. La competició permet als estudiants millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.