L’IES Ramon Llull de València, classificat per a la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

Equip-campió-Flocal-UV-e1550566479608
  • La Universitat de València acull la fase classificatòria, on han participat 17 centres docents
  • L’IES Josep Segrelles d’Albaida, segon
  • La Universitat Abat Oliba CEU (Barcelona) acollirà del 3 al 5 d’abril la fase final de la competició de la Xarxa Vives

Equip-campió-Flocal-UV

19.02.2019. La Universitat de València (UV) ha acollit de l’11 al 16 de febrer la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives. 17 centres docents han participat amb l’objectiu de representar a la UV en la fase final de la competició.

L’equip guanyador ha estat el de l’IES Ramon Llull de València, que s’ha imposat en el debat final al de l’IES Josep Segrelles d’Albaida. Així, Alba Navalón, Paula Simó, Berta López, Amparo Borrell i Hend Merrouche, amb Enric Senabre com a capità, viatjaran a la Universitat Abat Oliba CEU (Barcelona) del 3 al 5 d’abril per competir amb la resta d’equips classificats, que representaran a les 14 universitats de la Xarxa Vives que participen en la competició d’enguany: Abat Oliba CEU, Alacant, Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, València i Vic · Central de Catalunya.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat compta cada any amb la participació de més 5.000 estudiants de secundària i batxillerat de Catalunya, el País Valencià i Andorra, i permet millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures dels alumnes, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.

La competició d’oratòria naix l’any 2014 sota l’organització de la Xarxa Vives d’Universitats (i Escola Valenciana en el cas del País del Valencià). Compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el Govern d’Andorra. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut d’Estudis Catalans, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de València hi col·laboren, a més de diversos ajuntaments com el de Barcelona, Blanes, Guadassuar, Mataró, Olot, Ontinyent, Roses, Salt, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicent del Raspeig, Sedaví, Terrassa, Vic, Vidreres i Vila-real.