L’Escola Abat Oliba Loreto de Barcelona, el centre Jesuïtes Lleida – Col·legi Claver de Raimat, Lleida, l’Aula Escola Europea de Barcelona i l’Institut de Tecnificació d’Amposta, cap a la final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

Equips classificats flocal 18-25 febrer
  • 52 equips participen a les fases locals organitzades per les universitats Abat Oliba CEU, Lleida, Pompeu Fabra i Rovira i Virgili
  • Barcelona (el Barcelonès), Raimat (el Segrià) i Amposta (el Montsià) són les localitats dels centres guanyadors de les fases locals de la competició
  • Els equips classificats competiran en la fase final que acollirà la Universitat Abat Oliba CEU del 3 al 5 d’abril

Equips classificats flocal 18-25 febrer

26.02.2019.  La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives compta amb quatre centres més classificats per a la fase final de la competició. Els equips de l’Escola Abat Oliba Loreto de Barcelona (el Barcelonès), del centre Jesuïtes Lleida – Col·legi Claver de Raimat, Lleida (el Segrià), de l’Aula Escola Europea de Barcelona (el Barcelonès) i de l’Institut de Tecnificació d’Amposta (el Montsià) han resultat guanyadors de les fases locals classificatòries celebrades entre el 18 i el 25 de febrer a les universitats Abat Oliba CEU, Lleida, Pompeu Fabra i Rovira i Virgili, respectivament.

L’activitat, que organitza la Xarxa Vives des de l’any 2014, consta de dues fases. En les fases locals classificatòries, els equips d’estudiants competeixen a una mateixa universitat. Els centres guanyadors de cada fase local representen llurs universitats en la fase final. Enguany, la Universitat Abat Oliba CEU (Barcelona) acollirà la fase final de la competició del 3 al 5 d’abril.

Les darreres quatre fases locals celebrades han comptat amb la participació de 52 equips de 49 centres docents. Els equips participants, formats per alumnes de 4rt d’ESO, 1r i 2n de batxillerat d’edats compreses entre els 15 i els 18 anys han debatut sobre el tema «Calen les fronteres entre països?». Com a resultat, s’han classificat els equips següents:

  • L’IES Escola Abat Oliba Loreto (Barcelona, el Barcelonès) representarà a la Universitat Abat Oliba CEU, en resultar classificat a la fase local d’aquesta universitat, celebrada els dies 22 i 23 de febrer. En el debat final es va enfrontar a l’equip Col·legi Pare Manyanet (Barcelona, el Barcelonès).
  • El centre Jesuïtes Lleida – Col·legi Claver (Raimat-Lleida, el Segrià) representarà a la Universitat de Lleida, en imposar-se a l’equip Col·legi Episcopal (Lleida, el Segrià) i resultar campió d’aquesta fase local que va tenir lloc els dies 18, 19 i 22 de febrer.
  • L’Aula Escola Europea (Barcelona, el Barcelonès) serà l’equip representant de la Universitat Pompeu Fabra en haver-se classificat com a equip guanyador front a l’equip de l’Institut del Teatre (Barcelona, el Barcelonès) en la fase local organitzada a aquesta universitat els dies 22 i 25 de febrer.
  • L’Institut de Tecnificació (Amposta, el Montsià) serà el representant de la Universitat Rovira i Virgili, en haver vençut a l’equip Col·legi Sant Josep (Reus, Baix Camp) en el debat final de fase local que es va realitzar els dies 22 i 23 de febrer.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat permet als estudiants millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.