Vinaròs i Morella, 10 anys de col·laboració amb l’AVL, l’IRL i la XVU en la formació de professorat de català a l’estranger

X Curs d'introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger
  • El Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, organitzat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut Ramon Llull i la Xarxa Vives d’Universitats, compleix 10 anys
  • Vinaròs i Morella han estat les seus del curs, que ha format a més de 350 titulats de 14 universitats
  • La celebració dels 10 anys culminarà amb un concert d’Andreu Valor a Morella

 

X Curs d'introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger

17.10.2019. – Vinaròs i Morella acolliran aquest cap de setmana el Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger que, per desé any consecutiu, organitzen conjuntament l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), l’Institut Ramon Llull (IRL) i la Xarxa Vives d’Universitats (XVU). Més de 350 titulats de 14 universitats de Catalunya, País Valencià i Illes Balears s’han beneficiat d’aquest programa al llarg dels últims 10 anys, i d’elles 31 persones han esdevingut docents de llengua catalana a universitats de 13 països. Així, el curs de didàctica que cada any se celebra a Vinaròs i Morella és un referent formatiu d’alt nivell per a futurs docents de català a universitats estrangeres.

En aquesta desena edició, que s’estendrà des de divendres 18 fins a diumenge 20 d’octubre, els participants rebran formació sobre el disseny i l’aplicació d’estratègies didàctiques per a l’ensenyament del català com a segona llengua, així com en literatura, cultura i dinamització a l’aula. Divendres 18, l’Auditori del Vinalab de Vinaròs serà testimoni de les ponències de Joan Borja (Universitat d’Alacant) sobre la Cultura popular i la didàctica de la llengua: paraules, reptes i emocions en l’ensenyament d’un idioma estranger. A continuació, Montserrat Vilà i Marilisa Birello (Universitat Autònoma de Barcelona) tractaran el tema de La didàctica de la llengua: ponts entre teoria i pràctica. Dissabte 19, el curs es traslladarà a Morella, on els professors Júlia Llompart (Universitat Autònoma de Madrid), Anna Oliver (Universitat de Bristol) i Roger Fusté (Groupe Français d’Éducation Nouvelle – GFEN) explicaran les estratègies didàctiques i metodologies de dinamització dels estudis de llengua i cultura per a estudiants d’universitats d’altres països. Per últim, Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, Verònica Cantó, secretària de l’AVL, Antònia Andúgar, gerent de l’IRL i Ignasi Casadesús, secretari executiu de la XVU, clouran el curs.

Amb motiu dels 10 anys de col·laboració entre l’IRL, l’AVL i la XVU en l’organització del curs, la nit de dissabte tindrà lloc un concert d’Andreu Valor al Teatre Municipal de Morella.