L’Escorial de Vic, classificat per a la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

Equip UVic-ucc
  • La fase local de la competició, que ha tingut lloc a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), ha aplegat 10 equips de 7 centres educatius
  • L’equip del centre Vedruna Escorial Vic representarà a l’UVic –UCC en la fase final, que tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) del 22 al 24 d’abril

Equip UVic-ucc

27.01.2020. La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha acollit el 23 i 24 de gener la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, on un total de 10 equips de 7 centres docents han realitzat 23 debats al voltant del tema «La tecnologia augmenta la felicitat?». El debat final va estar disputat per dos equips del centre Vedruna Escorial Vic, un de 4t d’ESO i un de 1r de batxillerat. Finalment, es va proclamar campió l’equip de 4t d’ESO format per Maria Espuny, Marc Piera, Pau Puig, Biel Reifs i Mei Shu Sànchez, amb Margarida Casanovas de capitana. L’equip campió serà el representant de la UVic a la fase final de la competició, que tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) del 22 al 24 d’abril i reunirà als equips representants d’altres 13 universitats.

La Xarxa Vives organitza des de 2014 la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. La competició d’oratòria consta de dues fases. En les fases locals classificatòries, els equips d’estudiants competeixen a una mateixa universitat. Enguany, la competició compta amb 14 fases locals que es disputen entre els mesos de gener i març a les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, de Barcelona, de Girona, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de Vic- Central de Catalunya i de València. En total, 169 centres docents d’Andorra, Catalunya i el País Valencià participaran. Finalment, els centres guanyadors de cada fase local representen llurs universitats en la fase final de la competició.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat permet als estudiants millorar habilitats comunicatives i competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.

Organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, i Escola Valenciana en el cas del País del Valencià, la Lliga de Debat compta també amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el Govern d’Andorra. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut d’Estudis Catalans i l’Ajuntament de València hi col·laboren, a més de diversos ajuntaments, com el de Castelló de la Plana, Guadassuar, Mataró, Olot, Roses, Salt, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa.